lördag 29 januari 2011

Perfektion?

Igår tittade jag på isdansfinalen i EM. Med ganska bristande intresse dock, för isdans har jag aldrig riktigt varit min grej... tills jag såg det här paret.

Elena Ilinykh och Nikita Katsalapov personifierar verkligen ordet perfektion, jag menar titta på dem! De åker snyggt och de är snygga, och man kan inte säga vem som är snyggast av dem för poängskalan räcker inte ens till längre. Dessutom är de födda 91 och 95, sjukt jag vet. OS Sotji 2014? Ja för fan!



tisdag 18 januari 2011

måndag 17 januari 2011

E = mc²


  • Enligt den speciella relativitetsteorin bildar rummet (med de tre dimensionerna djup, höjd och bredd) och tiden tillsammans ett fyrdimensionellt system,den så kallade rumtiden, och mätningar av tid och avstånd beror av observatörens rörelse. Det finns inga absoluta rörelser eller tidsförlopp utan dessa är relativa och ett föremåls hastighet kan bara anges i förhållande till andra föremål. Teorin anger också att det finns en högsta hastighet, nämligen ljusets hastighet i vakuum och att denna hastighet är konstant och lika för alla observatörer. De fysikaliska lagarna är desamma för alla observatörer. Föremål som rör sig i förhållande till observatören förkortas i rörelseriktningen (enligt observatörens mätningar i denna riktning, någon lokal kontraktion av objektet förekommer ej) och klockor i rörelse går långsammare än klockor i vila. Teorin anger också att massa är en form av energi.
  • Donnie Darko